Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului este o zi care marcheaza respectarea demnității persoanelor cu autism. În acest sens, Spitalul de Psihiatrie Titan ”Dr. Constantin Gorgos” și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București au organizat o conferință pe tema managementului persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.
S-a discutat despre implicarea medicului de familie in aceasta afecțiune, despre modelul de diagnostic, despre Sindromul Asperger, sindroame genetice asociate tulburării de spectru autist și metode de terapie utilizate în TSA. Am fost onorați să acceptăm invitația doamnei dr. Liana Kobylinsky și ne-am prezentat in formulă de 5 speakeri, fiecare prezentând terapia și activitățile asistate de animale dintr-un unghi diferit.
Astfel, Luciana Manolea vorbit despre Clubul Cainilor Utilitari, despre terapie și activități, despre beneficii și portofoliu; Lia Taranu-Hofnar a vorbit despre aplicabilitatea terapiei asistate de animale în managementul persoanelor diagnosticate cu TSA; Anghel Cristian a vorbit despre calitățile câinelui de terapie/activități și despre evaluări, cursuri și echipă; Valentina Rujoiu a vorbit despre impactul din punct de vedere social asupra familiilor afectate de această traumă iar Octavian Rujoiu a vorbit din punct de vedere sociologic despre terapie și activități, precum și despre beneficiile aduse de aceaste intervenții la nivel mondial.
Toată lumea ne-a primit cu căldură și cu această ocazie s-a mai punctat încă o dată beneficiul relației om-animal. Cățeii noștri au fost piesa centrală din acest tablou, pentru că toată lumea îi aștepta: medici, studenți, pacienți si terapeuți. Înainte de conferință am oferit bucurie, liniște, relaxare și acceptare tuturor celor care au venit să ne vadă în formulă completă. Echipa de Terapie Si Activitati Asistate De Animale Bucuresti, în toți acești ani a întâlnit fel și fel de cazuri și situații; am învățat cu toții o lecție importantă: să nu punem etichete și să oferim acceptare necondiționată. Astfel, din punctul nostru de vedere, fiecare om merită să aibă oportunități și șanse egale la o viață normală.
Pe drumul nostru alături de căței, pentru copii, adulți și bătrâni, am învățat să fim mai umani, mai toleranți, mai buni. Pentru toate aceste lecții, suntem recunoscători! Mulțumim echipei formate din: Happy the BorderCollie, Happy the Therapy Dog, Toby The Retriever, Maya, Mia, Summer, Lupy, Gigica și Ileana Mihaila, Diana Batorii, Carla Alina Buleanu, Robin Simion, Ynes Andreia Jipa, Andreia Anghel, Codruta Furtuna, Mara Vasilescu și Dani Lupy. *Fiind o vizită inopinată, nu am putut obține acordul de fotografiere din partea părinților/aparținătorilor și din acest motiv lipsesc multe poze din acest album.

 

Adresa Noastra

Șoseaua Iancului 9, București

Contact

Telefon: 0721682435

Copyright © 2022. All Rights Reserved.
Carefully crafted by OpalThemes.