„Terapeut cu codita”- terapie si activitati pentru de copiii aflati in suferinta

noiembrie 11, 2021by andreea

Echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, parte a Clubului Cainilor Utilitari, da startul proiectului „Terapeut cu codita”. Astfel, cainii special antrenati, alaturi de handlerii lor din echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, vor desfasura programe si activitati terapeutice pentru copiii care sufera de afectiuni neurologice grave, dizabilitati fizice si/sau psihice, beneficiari ai organizatiilor: Fundatia Copii in Dificultate, Asociatia Vocea Autismului, Asociatia Invingem Autismul, Centrul de Zi Lizuca, Centrul de Zi Brandusa, Centrul de Zi Pincchio, ultimele trei fiind centre de stat, arondate Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

„Terapeut cu codita” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 48.000 lei, din care 38.000 lei reprezinta contributia S.C Green Net Bucuresti. Coordonat de Luciana Manole, manager al departamentului de Terapie si Activitati Asistate de Animale, proiectul isi propune sa ofere terapie asistata de animale pentru 8 copii din Centrul Sfanta Margareta – Fundatia Copii in Dificultate, si interventii de tip activitati asistate de animale pentru copiii inscrisi in 6 centre de zi.

Cainii de terapie si activitati sunt selectati, instruiti si pregatiti in mod special, dresajul specific intinzandu-se pe parcursul mai multor ani. Ei nu actioneaza individual, ci doar impreuna cu handlerul/apatinatorul.

Terapia Asistata de Animale este o terapie complementara cu ajutorul careia se obtin de multe ori rezultate acolo unde motivatia sau dorinta de a trece peste obstacole s-a pierdut din cauza suferintei sau a efortului. Terapia si activitatile asistate de animale aduc beneficii de ordin fizic, psihic si social in viata persoanelor aflate in suferinta: stimuleaza capacitatea de relationare, diminueaza diferite anxietati, educa comportamente specifice interactiunii, dezvolta gradul de independenta al copilului, sustine din punct de vedere emotional bebeficiarul, stimuleaza exprimarea verbala si nonverbala.

Despre Asociatia Clubul Cainilor Utilitari

Asociatia Clubul Cainilor Utilitari este o organizatie non-profit, care se implica in formarea de echipe utilitare om-caine si in inteventii de tip ”cautare si salvare„ si ”terapie si activitati”. Asociatia dezvolta proiecte menite sa ii ajute pe copiii cu diferite afectiuni fizice sau emotionale. Pe langa acestea, se implica activ in proiecte educationale, cu ajutorul carora copiii si adultii invata cum sa interactioneze corect cu animalele si cum sa le respecte.

Mai multe activati ale Asociatiei Clubul Cainilor Utilitari se pot gasi pe site-urile www.terapiecuanimale.ro si www.caini-utilitari.ro.

Despre Green Net Bucuresti

Cu 20 de ani experienta  in domeniul importului si distributiei de produse cosmetice, dermatocosmetice, suplimente alimentare si dispozitive medicale, GREEN NET este un jucator cheie pe piata farmaceutica din Romania, diferentiindu-se prin solutii inovatoare, rapiditate si expertiza in slujba sanatatii si a frumusetii.

GREEN NET detine o echipa cu experienta in domeniu, iar intreaga sa activitate, de la import si pana la vanzarea finala din farmacii beneficiaza de strategii inovatoare de marketing, o forta logistica performanta si solutii eficiente de vanzare.

De peste 10 ani, GREEN NET a lansat BEAUTIK Haute Parfumerie, o afacere de succes pe piata parfumeriilor de lux din Romania. O selectie riguroasa de case de parfum exclusiviste reprezinta principala carte de vizita a BEAUTIK Haute Parfumerie.Lantul de parfumerie de lux BEAUTIK este intr-o continua dezvoltare si detine 6 magazine localizate in: Baneasa Shopping City,  Mario Plaza Shopping Center(unde puteti vizita si Muzeul Parfumului), Promenada Shopping Gallery, Afi Cotroceni, Palas Mall Iasi,  Constanta City Park.

Prin sustinerea implicarii sociale, Green Net a sponsorizat diverse proiecte initiate de persoane cu dizabilitati sau de catre tineri sportivi, creand momente de neuitat, amuzante si emotionante, cu scop caritabil.

https://www.terapiecucaini.ro/wp-content/uploads/2021/11/logo-ccu-contur-1-1-e1644670107564.png
Social