In 2017, echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, parte a Clubului Cainilor Utilitari, a facut parte dintr-unul din cele mai frumoase proiecte: „Doctor cu 4 labute”. Astfel, 4 caini special antrenati, alaturi de handlerii lor din echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, au desfasurat programe si activitati terapeutice pentru copii si adolescenti care sufera de afectiuni oncologice sau dizabilitati (fizice, motorii si vizuale), Sindrom Down, Tulburari de Spectru Autist si pentru varstnici, beneficiari ai organizatiilor: Asociatia Help Autism, Asociatia Invingem Autismul, Asociatia MAGICAMP, Asociatia Down Plus si Asociatia Crestina Sfantul Alexandru si Sfantul Nicolae.

„Doctor cu 4 labute” s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni si a avut o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei a reprezentat contributia Fundatiei Orange. Proiectul a fost finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.

Initiat si coordonat de Raluca Nita, angajat Orange, proiectul si-a propus sa ofere activitati terapeutice asistate de animale pentru 250 de copii si varstnici.

Cei 4 caini de Terapie si Activitati Asistate de Animale sunt selectati, instruiti si pregatiti in mod special, dresajul specific avand o durata de doi – trei ani. Ei nu actioneaza individual, ci doar impreuna cu instructorul canin. Din proiect au facut parte un Border Collie – Happy, un Golden Retriever – Maya, un Golden Retriever – Happy si un catel de rasa mixta – Gigica.

„Doctor cu 4 labute” este proiectul care a adus fericire in ochii celor care s-au bucurat de cateii nostri. Noi suntem incantati ca juriul ‘Sustine un ONG!’ a crezut in proiectul nostru, iar cu ajutorul acestei finantari am putut sa contribuim la terapia a 353 de copii si varstnici!”, a spus Luciana Manole, coordonatorul departamentului de Terapie si Activitati Asistate de Animale.

Proiectul castigator al concursului ‘Sustine un ONG!’ a fost ales de catre un comitet de selectie format din: Andreea Giuclea – jurnalist Decat o Revista , Horia Brenciu – cantaret, entertainer si prezentator TV HB Media Entertainment, Mihai Dobrovolschi– fondator Radio Guerrilla , Cristian Patachia-Sultanoiu – Development & Innovation Manager Orange Romania si Amalia Fodor – Director Executiv Fundatia Orange.

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Fundatia Orange dezvolta proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si de educatie digitala pentru copii din zone defavorizate, in scopul integrarii lor sociale. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.fundatiaorange.ro.

Asa a aratat proiectul “Doctor cu 4 labute” in imagini:
http://bit.do/deplasare1
http://bit.do/deplasare2
http://bit.do/deplasare3
http://bit.do/deplasare4
http://bit.do/deplasare5
http://bit.do/deplasare6
http://bit.do/deplasare7
http://bit.do/deplasare8
http://bit.do/deplasare9
http://bit.do/deplasare10
http://bit.do/deplasare11
http://bit.do/deplasare12
http://bit.do/deplasare13
http://bit.do/deplasare14
http://bit.do/deplasare15
http://bit.do/deplasare16
http://bit.do/deplasare17
http://bit.do/deplasare18

Adresa Noastra

Șoseaua Iancului 9, București

Contact

Telefon: 0721682435

Copyright © 2022. All Rights Reserved.
Carefully crafted by OpalThemes.