Alaturi de 33 de voluntari din companie, am personalizat tricouri, am (re)descoperit bucuria lucrului cu propriile maini si ne-am adus aminte ca doar exprimandu-ne, putem sa ne simtim cu adevarat impliniti.
Povestea tricoului (im)perfect este aceasta:
A fost odata un tricou. Inainte de a veni pe lume, trecuse deja prin multe transformari: incepand de la puficelul de bumbac, firul de ata, culoarea, tratamentele, croiala, coaserea si, in cele din urma, magazinul. Toti oamenii care au interactionat cu tricoul cel nou si-au pus amprenta asupra acestuia, intr-un mod care nu a mai putut fi reversibil. Odata ajuns in magazin, cu eticheta pusa, tricoul si-a continuat drumul prin viata, asteptand sa fie vazut, ales de cineva si influentat in inocenta sa, catre un viitor. Asadar, tricoul a ajuns intr-o familie, unde a fost pregatit pentru mai departe. A fost spalat, calcat, impaturit, iar pentru implinirea destinului sau, s-au creat multe alte materiale.
Deoarece avea sa fie un tricou pictat, care sa iasa in evidenta printre restul tricourilor albe, „creatorii de frumos„ au cumparat culori si ustensile utile in colorare. Tricoul, pentru a fi deosebit, a trebuit mai intai sa fie batos, nemiscat, strans si constrans de reguli. Apoi, „creatorii de frumos” au pus culoarea, fiecare avand in minte cel mai frumos tablou, cea mai frumoasa imagine. Plecand de la cele mai bune intentii, oamenii au pus culoare pe pensule si au pictat. Insa, vai! Unele culori s-au imprastiat, altele au fost prea puternice in nuanta, sau prea putine in continut. Unele maini au tremurat, in timp ce altele au fost ferme. Unele ganduri au gasit solutii pentru a repara, in timp ce altele au acceptat imperfectiunea.
Ca niste parinti, oamenii creatori de frumos pe tricouri, au muncit, si-au pus speranta, si-au dat silinta, s-au purtat cu grija si chiar cu iubire. Pentru ca toate acestea sunt in noi, iar lumea noastra e creata deopotriva din perfect si imperfect, la fel ca noi si copiii din viata noastra.
Daca iti doresti si tu un astfel de atelier in compania ta, lasa-ne un mesaj la adresa: luciana.manole@caini-utilitari.ro