🥳Suntem bucuroși să vă anunțăm că echipa formată din Anghel Cristian – evaluator, Mara Vasilescu – tehnician și Luciana Manole – leader, este certificată de International Center of Anthrozoology – Animal Assisted Icofa-community.com

👨‍🎓👩‍🎓De asemenea, începând din acest moment, Cristian, Mara și Luciana au devenit reprezentanți Personality Assessment For Dogs in AAI (PADA)* în România, putând evalua personalitatea câinilor care vor lucra în domeniul Intervențiilor Asistate de Animale (Terapie Asistată de Animale, Activități Asistate de Animale, Educație Asistată de Animale, Coaching Asistat de Animale).

În teza de doctorat „Personality Studies in Dogs”, B. Turcsán a analizat informațiile obținute de la 10.000 de câini și a definit 4 trăsături de personalitate ale acestora. Astfel, putem enumera aici calmul, sociabilitatea, îndrăzneala și receptivitatea la dresaj (http://teo.elte.hu/minosites/ertekezes2014/turcsan_b.pdf).

Aducem mulțumiri Magdei Nawarecka-Piątek, Christinei Olsen, lui Line Sandstedt și întregii echipe care ne-a pus la dispoziție un generos mediu de învățare. Le mai aducem mulțumiri:
💪voluntarilor noștri, care ne-au ajutat în proba practică: Ana Stefan, Andreea Boldica, Jeni Munteanu;
✅invitatului special, Victor Chitic;
🤝celor 10 echipe om-câine: Georgiana cu Mura, Alina cu Candy, Sabina cu Amelie, Bianca cu Kir, Mihaela cu Milo, Traian cu Schnappy, Lucian cu Archie, Victor cu Flora și Mira, Paul cu Avra.

Vă mulțumim tuturor! Pentru noi, echipa de Terapie Si Activitati Asistate De Animale Bucuresti și pentru Clubul Cainilor Utilitari, este o reușită care merită sărbătorită! 🍾

 

*Testul PADA (Personality Assessment for Dogs in AAI), de evaluare a personalității câinilor în intervențiile asistate de animale, măsoară frica, sociabilitatea, responsivitatea la antrenament, toleranța la frustrare, posesivitatea, agresivitatea, curajul și nivelul de energie al viitorilor câini de intervenție. Acest test a apărut ca urmare a unei inițiative internaționale, și a fost descoperit de cercetătorii și specialiștii în domeniu. Este primul pas pe care echipele formate din om și câine îl pot face în vederea pregătirii pentru terapie și activități asistate de câini.

 

Adresa Noastra

Șoseaua Iancului 9, București

Contact

Telefon: 0721682435

Copyright © 2022. All Rights Reserved.
Carefully crafted by OpalThemes.