“ Doctor cu 4 labute” a strans pentru luna octombrie 7 catei in echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale. Astfel, Gigica, aceeasi veterana a echipei, Happy- borderul Collie, Maya – Goldenul Retriever si Happy – the therapy dog, au avut alaturi un mascul pe nume Toby – o frumusete de golden, pe Kara – o femela de Yorkshire Terrier si pe Betty – cea mai noua metisa din grup.

Evenimentul cu cel mai mare impact, din luna octombrie, a fost vizita facuta copiilor internati in Centrul National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii, Nicolae Robanescu, la invitatia Asociatiei de Medicina pentru Sanatate Publica, prin proiectul “Voluntar in spital”.
Intr-o zi de duminica, echipa s-a deplasat cu cateii speciali antrenati: Gigica, Happy, Maya si Happy pentru 35 de copii cu diferite afectiuni motorii, psihice sau neorologice, pentru a le aduce bucurie, dragoste neconditionata, acceptare si zambete. La acest eveniment au participat si cei doi specialisti, ambii doctori in sociologie si conferentiari universitari la facultati din Bucuresti. Despre impactul avut de catei asupra copiilor, parintilor, a cadrelor medicale si a voluntarilor, ne spune Octavian Rujoiu, conferentiar universitar in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (Departamentul de Filosofie si Stiinte Socioumane): „Vizita “Doctorilor cu patru labute” la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie “Dr. Nicolae Robanescu” a fost intr-o zi de toamna, in care razele soarelui ne-au incalzit la propriu iar interactiunea dintre terapeutii cu blana si copiii internati in spital ne-a incalzit sufletul si inima. Emotii intense, greu de descris in cuvinte…expresii faciale in care puteai sa citesti cu usurinta placere, bucurie, incantare. Ma refer in special la reactiile micilor pacienti. Ceea ce m-a impresionat a fost reactia parintilor. Erau, pur si simplu, uimiti de comportamentul cainilor terapeuti, de grija si atentia cu care blanosii le atingeau copiii. Mai mult decat atat, multi parinti au fost fascinati de reactiile propriilor copii: entuziasm, buna dispozitie, surprindere si dorinta de joaca. Boala si afectiunile din cauza carora erau in spital se evaporasera ca prin minune. Timp de aproximativ doua ore, in parcul din incinta Centrului de Recuperare, s-au auzit glasuri de copii voiosi. Boala si greutatile vietii pot fi dominate si gestionate atunci cand exista suportul comunitatii si iubirea neconditionata.”

A doua vizita care a adus lumina in ochii bunicilor, a fost facuta la Asociatia Sfantul Alexandru si Sfantul Nicolae, centru care gazduieste aproximativ 50 de beneficiari in regim de camin privat. Kara, Toby si Betty au facut ca acele momete sa dureze si sa devina o frumoasa amintire, iar „parintii” catelilor, respectiv Ynes, Ileana si Mara – noii voluntari din echipa

TAAAB, au adus bucurie si sarbatoare in camin, in timp ce batranii au fost generosi cu zambetele, cu mangaierile si cu povestile din tineretea lor.

Proiectul „Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange, www.fundatiaorange.ro, ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de “căutare și salvare” care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Adresa Noastra

Șoseaua Iancului 9, București

anpc-sal
banner-772x250

Copyright © 2024