“Diferiti, iubim la fel!”

noiembrie 11, 2021by andreea

Evenimentul „Diferiti, iubim la fel!” organizat de catre Asociatia Clubul Cainilor Utilitari in cadrul proiectului „Doctor cu 4 labute” finantat de Fundatia Orange, a adus impreuna in luna septembrie 45 de copii cu dizabilitati si copii fara probleme de sanatate, cu scopul de a-i ajuta sa se integreze, sa se bucure de ateliere, de jocuri, sa isi faca noi prieteni – toate acestea cu ajutorul cateilor si a echipei de terapie si activitati.
Cei mici au venit insotiti de parinti si s-au bucurat de prezenta celor 6 caini participanti la evenimentul desfasurat pe terenul de antrenament al Clubului Cainilor Utilitari din Parcul Crangasi: Gigica, Happy Maya, Happy, Tess si Toby – cei din urma fiind proaspeti absolventi ai Scolii de Terapie. Varstele invitatilor au fost cuprinse intre 1 si 21 de ani si desi au fost atat de diferiti, fiecare si-a gasit locul si s-a bucurat de pictura, desen, de personajele de desen animat Minnie si Mikey – mascote aduse de Funtastik Fiesta, de atelierele de dresaj si agility, de face painting si de daruri.
Invitatii speciali ai evenimentului au fost Valentina si Octavian Rujoiu, ambii doctori in sociologie, autori si coautori ai unor carti, studii si articole, multe dintre acestea avand ca subiect interactiunea om-animal, din perspectiva sociologica si psihosociologica.

“Obiectivul acestei intalniri consta in eliminarea prejudecatilor si stereotipurilor care pot ingreuna interactiunea autentica dintre oameni. Cateii terapeuti alaturi de apartinatorii lor au fost balsamul si doza maxima de optimism pentru copiii speciali si parintii acestora. Aceiasi terapeuti blanosi i-au atras pe toti copiii, cu si fara dizabilitati, intr-un spatiu in care s-au jucat, au discutat, au degustat bunatati si au primit cadouri din partea organizatorilor. Terapeutii, cadourile identice, bucuria si zambetele generate de interactiunea cu blanosii, toate au fost autentice”, au afirmat cei doi specialisti.

Doctorii cu 4 labute au vizitat in luna septembrie copiii din tabara MagiCamp si pe cei de la Asociatia Help Autism. Bilantul lunii septembrie contorizeaza un numar de 78 de beneficiari. Proiectul „Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de „căutare și salvare” care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

https://www.terapiecucaini.ro/wp-content/uploads/2021/11/logo-ccu-contur-1-1-e1644670107564.png
Social