bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

CAINELE
DE ACTIVITATI ASISTATE DE ANIMALE

Un element cheie al desfasurarii activitatii il reprezinta comunicarea dintre caine, handler si echipa. Intre ei trebuie sa existe o stransa relatie bazata pe intelegere, incredere si iubire. Cainele este ajutorul, prelungirea handlerului, iar omul la randul lui trebuie sa aiba incredere in comportamentul si temperamentul cainelui sau pentru a putea face fata impreuna oricaror imprejurari.

Selectia initiala a puiului de caine

Pentru a se incadra criteriilor de eligibilitate, pregatirea si evaluarea unui caine incepe inca de cand acesta este pui. Se selecteaza astfel puii cu un temperament echilibrat, motivati, cu instincte potrivite si reactii corespunzatoare. Ei trebuie sa fie sociabili si sa caute apropierea umana, iar pe masura ce cresc, trebuie familiarizati cu o multitudine de stimuli si situatii pentru a putea performa in viitoarele activitati.

Dresajul cainelui de AAA

Handlerul, alaturi de cainele sau, trebuie sa urmeze, initial, cursuri de dresaj de baza, acestea fiind urmate de cursuri avansate, specifice domeniului. Este important ca handlerul sa dobandeasca cunostinte de comportament si educatie canina, sa inteleaga semnalele pe care le afiseaza cainele si sa deprinda metode de management al diverselor situatii.

In cadrul sedintelor propriu-zise se pot utiliza diverse elemente de disciplina de baza, obedienta, piste de agility precum si nenumarate trucuri si joculete, limita fiind insasi imaginatia handlerului care isi cunoaste foarte bine cainele si capacitatile sale.

Cainii pot fi acomodati dinaintea inceperii sedintelor de lucru cu echipamentul si mediul in care vor lucra. Pe parcursul desfasurarii activitatilor, li se vor oferi pause corespunzatoare, tinandu-se cont de starea de spirit a cainelui, cat si de exercitiile pe care acestia le-au realizat. Varietatea si creativitatea activitatilor aduc satisfactie si o stare de bine oamenilor care se bucura de compania echipei, conturand o atmosfera placuta si joviala.

Cainele de AAA se dreseaza toata viata lui

Cainele utilitar de interventii trebuie sa aiba un nivel ridicat de sociabilitate, un nivel adecvat de disciplina si o legatura puternica cu omul sau. Pregatirea unui caine de AAA reprezinta un proces continuu, cel mai adesea, pe tot parcursul vietii acestuia, tinandu-se cont desigur, de starea lui de sanatate fizica si psihica. Aceasta pregatire are ca scop imbunatatirea si intarirea relatiei dintre handler si caine, descoperirea de noi aspecte legate de dresaj, precum si noi moduri de a veni in sprijinul celor care beneficiaza de ajutorul echipei.

Adresa Noastra

Șoseaua Iancului 9, București

Contact

Telefon: 0721682435

Copyright © 2022. All Rights Reserved.
Carefully crafted by OpalThemes.